Ο Bruce Springsteen πούλησε στη Sony τις ηχογραφήσεις του και τα δικαιώματα των τραγουδιών του

 


Ακολουθώντας την τακτική που ακολούθησαν και άλλοι καλλιτέχνες στο πρόσφατο παρελθόν όπως ο Bob Dylan, η Blondie και ο David Bowie, o Bruce Springsteen πούλησε τα δικαιώματα του συνόλου της μουσικής του και τα master των ηχογραφήσεών του στη Sony.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για το αστρονομικό ποσό των 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Η συμφωνία δίνει στη Sony την ιδιοκτησία των 20 studio album του Springsteen, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι πέρυσι η μουσική του παρήγαγε πρόσοδο της τάξεως των 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Warner Music αγόρασε τα δικαιώματα της μουσικής του David Bowie τον Σεπτέμβριο και ο Bob Dylan πούλησε τον κατάλογό του για περισσότερα από 600 τραγούδια πέρυσι τον Δεκέμβριο στη Universal για 300 εκατομμύρια δολάρια.

Οι συγκεκριμένες συμφωνίες αποτελούν «Win Win» κατάσταση και για τις δύο πλευρές καθώς από τη μία μεριά οι καλλιτέχνες αποκτούν οικονομική ασφάλεια και από την άλλη οι ιδιοκτήτες πλέον των δικαιωμάτων, μπορούν να τα χρησιμοποιούν για να παράξουν νέα κέρδη μέσω αδειών για ταινίες και τηλεόραση, εμπόρευμα, διασκευές και δικαιώματα από τα ραδιόφωνα.

Πηγή: loaded.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια