Αυτό το μαύρο κουτί της ανθρωπότητας θα πει την ιστορία μας όταν εξαφανιστούμε

 


Το project Earth Black Box, είναι μία τεράστια ατσάλινη εγκατάσταση στο απομακρυσμένο νησί της Τασμανίας, το οποίο έχει σκοπό να καταγράψει το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε. 

Σκληροί δίσκοι που τροφοδοτούνται με ενέργεια από ηλιακά πάνελ, θα καταγράψουν και θα διατηρήσουν μία ροή επιστημονικών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την κλιματική αλλαγή, την εξαφάνιση των ειδών, την περιβαλλοντική ρύπανση και άλλα. Τελικός σκοπός είναι όταν κάποια μελλοντική κοινωνία ανακαλύψει το αρχείο, να μπορέσει να καταλάβει τι ακριβώς συνέβη στον πλανήτη μας.

Η κατασκευή του μαύρου κουτιού θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2022, ωστόσο τα συστήματα καταγραφής έχουν ήδη ενεργοποιηθεί και περνούν beta tests. Οι διαστάσεις του είναι 10x4x3 μέτρα και βρίσκεται στη δυτική ακτή της Τασμανίας, περιοχή που επιλέχθηκε λόγω της γεωλογικής και γεωπολιτικής σταθερότητάς της. Βρίσκεται πάνω σε γρανίτη και το ατσάλι έχει πάχος 7.5 εκατοστά.

Όσο για το ποιος ή τι θα ανακαλύψει το κουτί μετά από μία καταστροφή, οι ερευνητές ελπίζουν να έχει την ικανότητα κατανόησης βασικών συμβόλων.
Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. The Wizard Of Oz - Casino News - Dr. Maryland
    We have been gambling since The Wizard 군포 출장샵 Of Oz on December 2, 2009. 나주 출장안마 We 오산 출장마사지 hope you 광양 출장안마 enjoy reading this site. If 익산 출장마사지 you would like to contribute a cashback

    ΑπάντησηΔιαγραφή