Στον dj Avicii αφιερωμένο το doodle της Google - Σήμερα ο Τιμ Μπέρλινγκ θα γινόταν 32 ετών

 


Ο Σουηδός μουσικός παραγωγός DJ Avicii, βρέθηκε νεκρός στο Ομάν το 2018, βάζοντας ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Tim Bergling. Ο Avicii ήταν πρωτοπόρος του σύγχρονου κινήματος ηλεκτρονικής μουσικής και ένας διάσημος παγκοσμίως μουσικός παραγωγός και DJ. Είχε κερδίσει δύο MTV Music Awards, ένα Βραβείο Billboard και είχε δύο υποψηφιότητες για Grammy στο βιογραφικό του. Τα διασημότερα κομμάτια του «Wake Me Up» και «Levels» είχαν σημειώσει τεράστια επιτυχία φτάνοντας στο No 1 της λίστας του Billboard με τα top dance club songs.

Ο Σουηδός dj είχε συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της μουσικής διασκευάζοντας επιτυχίες τους. Η Madonna, ο Lenny Kravitz, η Robyn, ο Enrique Iglesias κ.ά. είχαν δουλέψει μαζί του ενώ είχε κάνει εμφανίσεις στα μεγαλύτερα clubs του πλανήτη.

Ο Avicii είχε υποστεί στο παρελθόν οξεία παγκρεατίτιδα, λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Αφότου αφαίρεσε χοληδόχο κύστη και σκωληκοειδή απόφυση το 2014, είχε ακυρώσει αρκετές εμφανίσεις του στην προσπάθειά του να αναρρώσει. Σταμάτησε τις περιοδείες το 2016 αλλά συνέχισε να φτιάχνει μουσική στο στούντιο μέχρι το 2018.


www.lifo.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια