Οι γέφυρες που σώζουν εκατομμύρια ζώα από θάνατο - Τώρα και η Σουηδία υιοθετεί αυτή τη λύση

 


Κάθε Απρίλιο, οι διακοπές κυκλοφορίας στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Σουηδίας είναι συχνές καθώς εκατοντάδες τάρανδοι που επιβλέπονται από ντόπιους βοσκούς Sami, διασχίζουν την άσφαλτο ξεκινώντας το ταξίδι τους δυτικά προς τα βουνά μετά από ένα χειμώνα στο φαράγγι κοντά στην πόλη Umeå.   

Καθώς ο κύριος αυτοκινητόδρομος της Σουηδίας έχει γίνει πιο πολυσύχναστος, το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο σε διασταυρώσεις, ειδικά εάν οι αρχές δεν φτάσουν εγκαίρως για να κλείσουν τον δρόμο. Μερικές φορές οι οδηγοί προσπαθούν να προσπεράσουν τα κοπάδια ταράνδων και τρομάζουν τα ζώα τα οποία προκαλούν μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση καθώς οι Sami μάχονται για να διατηρήσουν τον έλεγχο.   

Αυτή την εβδομάδα, οι σουηδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα δημιουργήσουν δώδεκα οδογέφυρες ταράνδων για να βοηθήσουν τις μετακινήσεις αυτές και να επιτρέψουν στα κοπάδια ταράνδων να φτάσουν πιο εύκολα και με ασφάλεια στα πεδία βοσκής. Οι αρχές ελπίζουν πως με το έργο αυτό οι διασταυρώσεις θα επιτρέψουν στους κτηνοτρόφους να βρίσκουν νέα εδάφη βοσκής και να ανακουφίσουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Όμως ελπίζουν πως οι γέφυρες θα είναι χρήσιμες και για άλλα ζώα όπως λύγκες και άλκες που θα μπορούν να μετακινούνται στο φυσικό τοπίο χωρίς να βρίσκονται στο δρόμο.  

Περισσότερα στο lifo.gr

Σχόλια