Ελπίδες για επιστροφή των Φεστιβάλ

 


Την ελπίδα ότι μέσα στο καλοκαίρι του 2021 θα είναι εφικτή η επιστροφή των φεστιβάλ και των ζωντανών εμφανίσεων στη Βρετανία, εκφράζουν insiders της μουσικής σκηνής της χώρας αλλά και ειδικοί υγειονομικοί, εκτιμώντας ότι αν πετύχουν τα πολύ φιλόδοξα σχέδια της κυβέρνησης για εμβολιασμό του πληθυσμού, η ευχή του υπουργού Υγείας Matt Hancock για «ένα μεγάλο βρετανικό καλοκαίρι το 2021», θα γίνει πραγματικότητα.

Parklife και Mighth Hoopla Σεπτέμβριο, Glastonbury τον Ιούνιο

Ορισμένα φεστιβάλ όπως το Parklife του Μάντσεστερ και το Mighty Hoopla στο Λονδίνο, μετέθεσαν τις ημερομηνίες τους από το καλοκαίρι στο Σεπτέμβριο για να έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα για να πραγματοποιηθούν, ενώ καλλιτέχνες όπως The 1975 και ο Nick Cave με τους The Bad Seeds,εγκατέλειψαν τελείως τα σχέδιά τους για περιοδείες το 2021.

Για την ώρα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Glastonbury τον Ιούνιο με την ελπίδα ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί και το φεστιβάλ θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί.

Ελπίδες από το εμβόλιο

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι είναι εντός πλαισίου στόχων για εμβολιασμό 14 εκατομμυρίων έως τα μέσα του Φεβρουαρίου και υπάρχουν ελπίδες ότι η προσπάθεια θα ενταθεί για να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί των ευπαθών ομάδων, ενώ μέσα στην Άνοιξη θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός και των υπολοίπων κατοίκων.

Ο Melvin Benn,ο οποίος είναι διευθυντής των φεστιβάλ Reading & Leeds και του Download Festival, είπε στο ΝΜΕ: «αισθάνομαι πολύ θετικά γιατί ξέρω ότι είναι δυνατό. Παρακολουθούμε τα πάντα κάθε στιγμή οπότε ήμουν πολύ αισιόδοξος για το καλοκαίρι πριν τα Χριστούγεννα». Επισημάνε ωστόσο ότι «η αισιοδοξία του μειώθηκε λιγάκι εξαιτίας της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού». Δήλωσε όμως ότι «ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca τον ενθουσίασε και πάλι».

Ο Benn υπογράμμισε ότι είναι «απόλυτα αισιόδοξος για το τέλος του καλοκαιριού αλλά και για την αρχή του καλοκαιριού. Εάν όλοι άνω των 60 ή ακόμα καλύτερα άνω των 50 εμβολιαστούν μέχρι το τέλος του Μάη, τότε δεν μας σταματά τίποτα».


Περισσότερα στο loaded.gr

0 Comentarios