Το Burning Man ακυρώνεται και ετοιμάζει virtual εκδοχή


Οι διοργανωτές του ετήσιου φεστιβάλ τέχνης και μουσικής ανακοίνωσαν πως το φετινό καλοκαίρι δεν θα συγκεντρώσουν 80.000 άτομα στην έρημο της Νεβάδα για να χτίσουν την προσωρινή πόλη Black Rock City και τα γιγαντιαία έργα τέχνης που πυρπολούν στο τέλος του φεστιβάλ.


Αντ’ αυτού θα διοργανώσουν ένα Virtual Burning Man, λόγω της παγκόσμιας πανδημίας, το οποίο ευελπιστούν να συγκεντρώσει περισσότερους από 100.000 συμμετέχοντες. «Πιθανώς να είναι περίεργο το αποτέλεσμα και με λάθη, όμως θα μας φέρει κοντά και θα μας διασκεδάσει» ανέφεραν οι διοργανωτές.

Virtual Burning Man 2020

Το εικονικό φεστιβάλ δεν θα έχει ελεύθερη είσοδο, όμως η τιμή των εισιτηρίων δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Οι κάτοχοι εισιτηρίων του ακυρωμένου φεστιβάλ (475 δολάρια κατά άτομο & 140 δολάρια κατά όχημα) μπορούν να ζητήσουν επιστροφή των χρημάτων τους, όμως οι διοργανωτές παρακάλεσαν όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα, να τους δωρίσουν το αντίτιμο του εισιτηρίου τους. 

«Τα εισιτήρια του Burning Man είναι η κύρια πηγή εσόδων μας και με την ακύρωση του φεστιβάλ θα πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις και να κάνουμε θυσίες ώστε να επιβιώσει το project. Θα χρειαστεί να περιοριστούν κατά πολύ οι δαπάνες του οργανισμού μας, να μειωθούν οι αμοιβές και να γίνουν πολλές απολύσεις. Η επιβίωση του φεστιβάλ εξαρτάται από την ευρηματικότητα και τη γενναιοδωρία της κοινότητα μας, που ευτυχώς είναι άφθονες».

Η CEO του Burning Man project, Marian Goodell, δήλωσε πως το φεστιβάλ δεν ακυρώθηκε πραγματικά. «Το Burning Man είναι μια κουλτούρα, ένα κίνημα.» Πηγή: clubber.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια