Τα χρώματα παίζουν ρόλο στην ψυχολογία και την άσκηση!


Η ψυχολογία των χρωμάτων μπορεί να ακούγεται σαν μια λέξη που σχετίζεται με την ευεξία, ωστόσο, οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι η παρατήρηση του χρώματος έχει φυσιολογικό αντίκτυπο. Σίγουρα τα αποτελέσματα είναι ως επί το πλείστον υποσυνείδητα, αλλά το χρώμα χρησιμοποιείται από αθλητικούς ψυχολόγους ως τεχνολογία απόδοσης, μαζί με πιο παραδοσιακές πρακτικές όπως η εκπαίδευση και η διατροφή.

Το ερώτημα είναι, μπορεί το χρώμα του παντελονιού που φοράτε στη γιόγκα να επηρεάζει την άσκηση;
Και η απάντηση έρχεται μέσω της συνεργασίας του πρωτοποριακού συστήματος χρωμάτων Coloro με την εταιρεία WGSN, οι οποίες κλήθηκαν να εντοπίσουν πέντε βασικές αποχρώσεις οι οποίες σχετίζονται με την ευεξία.

Πριν την προπόνηση, κοιτάξτε παστέλ πράσινo αντί για μία έντονη απόχρωση, καθώς το πράσινο είναι καταπραϋντικό και σας προετοιμάζει ψυχικά για την προπόνηση.
Η ερευνητική ομάδα του Design Experience στο Πανεπιστήμιο του Λιντς «Βρήκε ένα μικρό εφέ χρώματος φωτός στον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση. Το κόκκινο φως φαίνεται να αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό, ενώ το μπλε φως το μειώνει». Το κόκκινο χρώμα, κατά τη διάρκεια της προπόνησης, θα μπορούσε να έχει βιολογικά οφέλη, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστήμιο του Ντάρχαμ, το 2005.
Αν θέλετε να συγκεντρωθείτε, επιλέξτε το μπλε, το οποίο δυνητικά μπορεί να επιταχύνει τη χαλάρωση μετά από μια στρεσογόνα κατάσταση.
Για ανάκαμψη, η Coloro συνιστά ένα ζεστό ουδέτερο γκρι (Good Grey, όπως το ονομάζει) -ως αντίβαρο στο ερέθισμα πιο έντονων τόνων. Γειώνει και χαλαρώνει καθώς έχει έναν τόνο μπλε μέσα του.
Οι προτάσεις προέρχονται από διάφορες μελέτες και έρευνες και το σύστημα της Coloro σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους σχεδιαστές να δουλέψουν καλύτερα με το χρώμα.
Πηγή: el.ozonweb.com

0 Comentarios