Τι θα δούμε στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου


Στο ντεμπούτο της ως καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, η Κατερίνα Ευαγγελάτου εμφανίστηκε σε μία εντελώς άδεια Πειραιώς 260 για να ανακοινώσει τους άξονες της φετινής διοργάνωσης αλλά και τι πρόκειται να συμβεί με αυτήν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Η Ευαγγελάτου ανέφερε ότι η πραγματικότητα όπως τη γνωρίζαμε έχει αλλάξει τις τρεις τελευταίες εβδομάδες και ότι σε αυτή την εποχή «είναι αναγκαία η επαφή με τη ζωντανή τέχνη, είναι περισσότερο από ποτέ ανάγκη αλλά και υποχρέωση». Αν και δεν ανακοίνωσε αναλυτικά το πρόγραμμα, ανέφερε ότι αυτό θα αναρτηθεί αναλυτικά στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ και φάνηκε σίγουρη ότι δεν θα υλοποιηθεί όπως σχεδιάστηκε από την ομάδα της.
Το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, στην αρχική σύλληψη και το σχεδιασμό του, θα περιελάμβανε περισσότερες από 70 εκδηλώσεις και 40 πρεμιέρες, με στόχο «την επέκταση του φεστιβαλικού ίχνους και την εμπλοκή του κοινού στη φεστιβαλική εμπειρία».
Χαρακτηριστικά της φετινής διοργάνωσης θα είναι η έκπληξη και οι απρόσμενες συναντήσεις, καθώς οι Έλληνες καλλιτέχνες προσκλήθηκαν να να κινηθούν σε λιγότερο χαρτογραφημένες περιοχές. Οι ξένοι προσκεκλημένοι θα είναι από τη μία εντελώς νέα πρόσωπα, που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά και αγαπημένοι δημιουργοί που έχουν σημαδέψει το φεστιβάλ στο παρελθόν.

Σε μία προσπάθεια να προσελκύσει νεανικό κοινό, η Ευαγγελάτου ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει συναυλίες και clubbing performances με πειραματική και ηλεκτρονική μουσική στην Πειραιώς 260, καθώς και την ενότητα Layers of Street, που θα είναι αφιερωμένη στη hip-hop μουσική και τη street κουλτούρα.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο αρχαίο δράμα. Οι παρατάσεις στην Επίδαυρο στοχεύουν να προσφέρουν μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του αρχαίου δράματος, ενώ το ερευνητικό πρόγραμμα Πάροδος θα δώσει την ευκαιρία στους δημιουργούς να εμβαθύνουν ερευνητικά στο αρχαίο δράμα για 7 εβδομάδες – 4 στην Αθήνα και 3 στην Επίδαυρο με αποκλειστική χρήση του θεάτρου ώστε να εργαστούν απερίσπαστοι.

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία που ανακοίνωσε η κ. Ευαγγελάτου είναι ότι στο Ηρώδειο θα πραγματοποιηθούν συναυλίες σύγχρονης μουσικής και ένας συγκροτημένος κύκλος jazz συναυλιών, ενώ παραδοσιακά το παρόν θα δώσουν μεγάλες ορχήστρες και η όπερα. Στηςν Πειραιώς 260, εγκαινιάζεται η δράση Πρόλογος, με θεατρολόγους και ειδικούς να υποδέχονται το κοινό μισή ώρα πριν από την έναρξη της παράστασης και να αναλύουν το έργο, καθώς και η Έξοδος, με τους δημιουργούς να συζητούν με το κοινό μετά το τέλος της παράστασης. Τέλος, ο υπαίθριος χώρος θα ονομαστεί Πλατείακαι εκεί θα υπάρχουν μεγάλα τραπέζια, εστιατόριο και μπαρ ώστε το κοινό να περνάει χρόνο εκεί πριν και μετά τις παραστάσεις.
Το αρχικά σχεδιασμένο αναλυτικό πρόγραμμα θα το δεις εδώ, ενώ στο βίντεο μπορείς να παρακολουθήσεις την ανακοίνωση του φετινού προγράμματος από την κ. Ευαγγελάτου:
Πηγή: citytagapp.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια