ΦΤΙΑΞΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΔΙΣΚΟΥΣ ΒΙΝΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΟ PHONOCUT


Τα τελευταία χρόνια το βινύλιο έχει κάνει δυναμική επάνοδο στις προτιμήσεις των μουσικόφιλων και μια νέα συσκευή έρχεται να δώσει την ευκαιρία σε όσους την αποκτήσουν να δημιουργήσουν τα δικά τους βινύλια. Το Phonocut είναι ένας αναλογικός τόρνος βινυλίου που επιτρέπει στον χρήστη να συνδέσει καλώδιο ήχου και πατώντας το play να γράψει οτιδήποτε τον ευχαριστεί σε 10ιντσα βινύλια διάρκειας 10-15 λεπτών, στην κάθε πλευρά. 

Η εγγραφή στους κενούς δίσκους γίνεται «σε ζωντανό χρόνο» χρησιμοποιώντας μια ειδική γραφίδα από διαμάντι. Ο συνιδρυτής της Phonocut Florian Kaps σχολίασε πως η συσκευή είναι εξαιρετικά απλή στη χρήση και τόνισε πως έμπνευση πίσω από τη δημιουργία της αποτέλεσε η ανάγκη των καταναλωτών για μια υλική σχέση με τη μουσική μέσα στο σύγχρονο ψηφιακό κόσμο. 

«Το ψηφιακό έχει ένα μεγάλο πρόβλημα – δεν είναι αληθινό. Μπορεί να έχεις εύκολη πρόσβαση σε αυτό, αλλά μπορείς μόνο να το δεις ή να το ακούσεις. Δεν μπορείς να το γλύψεις, δεν μπορείς να το μυρίσεις και δεν μπορείς να το πιάσεις. Οι άνθρωποι χρειάζονται και τις πέντε αισθήσεις για να ερωτευτούν, να νιώσουν ευτυχισμένοι, να χτίσουν εμπιστοσύνη» δήλωσε ο Kaps. 

Η προπώληση της συσκευής στα 1.100 δολάρια έχει ήδη ξεκινήσει μέσω της επίσημης σελίδας της Phonocut και η πρώτη παρτίδα θα γίνει διαθέσιμη τον Δεκέμβριο του 2020. 

Πηγή: clubber.gr

0 Σχόλια